Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Seizoensstart triatletes verpest door pech

Seizoensstart triatletes verpest door pech

RoadToRio

Cheer!

ABU DHABI - Voor de Nederlandse triatletes Rachel Klamer en Maaike Caelers is de start van de World Series uitgelopen op een teleurstelling. Klamer werd zaterdag in Abu Dhabi tijdens het fietsen uitgeschakeld door een lekke band. Caelers kwam tijdens de afsluitende tien kilometer hardlopen ten val. De 25-jarige Limburgse moest genoegen nemen met de 22e plaats, op ruim twee minuten van de Britse winnares Jodie Stimpson.

Deel dit artikel op social media

Klamer, nummer twee van de Europese Spelen in Bakoe, voldeed vorig jaar al aan de nationale eis van NOC*NSF voor de Olympische Spelen, door vijfde te worden in de finale van de World Triathlon Series in Chicago. De 25-jarige triatlete moet in het olympische jaar alleen wel nog wat punten scoren om zich te verzekeren van een ticket naar de Spelen.

Tweede startplek

Caelers moet zorgen dat Nederland een tweede startplek krijgt voor de Spelen en bovendien een keer in de top zes eindigen bij een wedstrijd uit de World Series.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel en Maaike aan!