Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schulting sluit WK shorttrack af op vijfde plaats

Schulting sluit WK shorttrack af op vijfde plaats

EK en WK

Cheer!

Suzanne Schulting is bij de WK shorttrack in Seoul als vijfde geëindigd. De jonge Nederlandse won de afsluitende superfinale over 3000 meter en klom daarmee drie plaatsen in het klassement.

Deel dit artikel op social media

De wereldtitel ging naar Choi Minjong. De Zuid-Koreaanse pakte in de superfinale net genoeg punten om de Canadese Marianne St-Gelais achter zich te houden. Het brons was voor de Britse Elise Christie.

Schulting had met een vroege aanval en een tussentijdse versnelling de andere rijdsters, die meer oog voor elkaar hadden, op twee ronden gezet.

Omdat ze bij de beste acht eindigde in het klassement, en Yara van Kerkhof (11e) bij de beste zestien, mag Nederland volgend jaar bij de WK in Rotterdam met drie in plaats van twee vrouwen starten.

Het feest voor de Zuid-Koreaansen was compleet toen ze met de aflossingsploeg ook nog de wereldtitel pakten. De vooraf favoriete Chinese vrouwen vlogen eruit met een straf. Canada pakte het zilver, Rusland het brons.

De Nederlandse vrouwen - Lara van Ruijven, Suzanne Schulting, Rianne de Vries en Yara van Kerkhof - werden achter Italië tweede in de B-finale.

Mannen

Bij de mannen pakte de Chinees Han Tianyu de wereldtitel. Hij deed dat door de superfinale over 3000 meter winnend af te sluiten. De Canadees Charles Hamlin greep het zilver, brons was er voor de Hongaar Sandor Liu.

Han is de opvolger van Sjinkie Knegt die door een blessure, opgelopen tijdens de wereldbekerwedstrijd van Dordrecht, zijn seizoen voortijdig moest beëindigen. De Chinezen pakten even later ook de winst op de aflossing, door in de finale Canada en Zuid-Korea achter zichte laten.

De Nederlandse mannen stelden teleur in Seoul, waar Freek van der Wart als enige nog in de buurt van finales kwam, maar slechts als achttiende eindigde. Het kostte Oranje een startbewijs voor de WK. Volgend jaar mogen slechts twee shorttrackers individueel in actie komen in Rotterdam.

In de B-finale op de aflossing bereikten de Nederlandse mannen - Mark Prinsen, Freek van der Wart, Dennis Visser en Itzhak de Laat - nog wel als eersten de finish, maar volgde een diskwalificatie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!