Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schulting ondanks val nog kansrijk voor superfinale op WK shorttrack

Schulting ondanks val nog kansrijk voor superfinale op WK shorttrack

EK en WK

Cheer!

Suzanne Schulting heeft nog kans op het halen van de afsluitende superfinale op het WK shorttrack. Daarvoor moet ze zondag wel op de 1000 meter goed rijden, na een zevende plaats op de 500 en een achtste plaats op de 1500 meter.

Deel dit artikel op social media

Op de 500 meter redde Schulting het niet in de halve finale. Ze kwam net tekort tegen de favorieten Fan Kexin uit China en de Canadesen Marianne St-Gelais en Kasandra Bradette.

In de B-finale was Schulting op weg naar een goede klassering, maar een fout in de voorlaatste bocht kostte haar terrein. Ze werd derde achter Bradette en de Britse Charlotte Gilmartin. Fan pakte uiteindelijk de titel.

Eerder op zaterdag eindigde Schulting als achtste op de 1500 meter. Ze wist in Seoul de A-finale niet te bereiken vanwege een val, maar in de B-finale was ze de beste. Schulting heeft nu drie punten gescoord in het algemeen klassement. Daarmee staat ze mijlenver achter op klassementsleider St-Gelais (55 punten), maar de gedeelde negende plaats biedt perspectief voor de laatste dag van het WK.

De andere Nederlandse, Yara van Kerkhof, strandde in de kwartfinales op haar favoriete afstand.

Mannen

Bij de mannenploeg hield de misère van vrijdag aan. Freek van der Wart wist ook op zaterdag geen finaleplekken te halen en daarmee is het Oranjedrietal uitgeschakeld. Enige kans op revanche is nog de relay.

Dennis Visser en Itzhak de Laat werden vrijdag al uitgeschakeld op de 500, 1000 en 1500 meter.

Van der Wart mocht zaterdag nog wel strijden om een finaleplek op de 500 en 1500 meter, maar slaagde niet in die missie. Op de 1500 meter werd hij kansloos zesde in de halve finale, op de kortste afstand strandde hij al in de kwartfinales. Hij werd in zijn race derde, achter de Koreaan Seo Yi Ra en de Rus Dmitri Migunov.

Daarmee staat vast dat Nederland slechts met twee schaatsers mag starten op het WK van 2017, in Ahoy Rotterdam. Om de drie startplaatsen te behouden, had Nederland namelijk een man bij de beste acht en een tweede bij de beste zestien moeten hebben. Die missie bleek veel te hoog gegrepen, zonder Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma in de baan. Het duo ontbrak vanwege blessures,.

De relay staat later op zaterdag nog op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!