Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers merkt dat ze veel progressie heeft geboekt bij haar start

Schippers merkt dat ze veel progressie heeft geboekt bij haar start

RoadToRio

Cheer!

Dafne Schippers merkt dat ze dit jaar veel progressie heeft geboekt bij haar start, waardoor ze tot snellere tijden kan komen richting de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

"De tijden van de afgelopen weken zeggen veel over hoe mijn start verbeterd is", vertelt Schippers, die vorige maand met 7,00 op de 60 meter het dertig jaar oude Nederlands record van Nelli Cooman evenaarde.

"Het ging af en toe ook nog wel iets langzamer, 7,08 of 7,09 bijvoorbeeld. Maar het bleef redelijk snel en dat geeft wel aan hoe goed mijn start er nu is ingeslepen. Ik ben heel blij met die progressie. Een stabiele start is belangrijker dan af en toe een goede start."

Voor de 23-jarige Schippers was het verbeteren van de start ook een belangrijk doel deze winter, nadat ze afgelopen zomer wereldkampioen (outdoor) werd op de 200 meter en zilver pakte op de 100 meter.

"Er kunnen altijd dingen beter, maar sindsdien heb ik weer een stap gezet. Dat is ook te danken aan de overstap van de meerkamp naar de sprint. Als meerkampster trainde ik misschien een keer per drie weken op de start, nu kan ik dat twee, drie keer per week doen."

"Mijn positie bij de start is daardoor veranderd. Ik zit iets lager en schiet harder het blok uit. De eerste passen zijn nu raak in plaats van dat ik op de eerste meters vooral tegen mezelf loop."

100 meter

Die verbeterde start moet voor Schippers over een kleine twee weken leiden tot goud op de niet-olympische 60 meter bij de WK indoor in het Amerikaanse Portland, maar ook tot een snellere 100 meter op de Spelen.

"Als ik vooruitga op de 60 meter, dan moet ik dat door kunnen voeren op de 100 meter. De laatste 40 meter zijn namelijk niet het moeilijkst voor mij. De progressie is te boeken op de eerste 60 meter. Dat is het voornaamste doel van dit indoorseizoen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!