Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers: ik kwam maar voor een ding

Schippers: ik kwam maar voor een ding

RoadToRio

Cheer!

PORTLAND - Voor het indoorseizoen begon, had ze getekend voor een zilveren medaille op de 60 meter bij de WK indoor. Maar Dafne Schippers had er zaterdagavond in Portland weinig vrede mee, dat ze met minder dan goud genoegen moest nemen. 

Deel dit artikel op social media

Het lopende 'kruitvat' ontplofte net te laat om de Amerikaanse Barbara Pierre van de wereldtitel af te houden. De Amerikaanse profiteerde van een voortreffelijke start en slaagde erin de 23-jarige Nederlandse achter zich te houden.

"De eerste passen waren slecht", kon Schippers de oorzaak van haar nederlaag aangeven. Haar start haperde in de Amerikaanse stad de hele dag al. In de series en de halve finales was die ook zeker niet vlekkeloos geweest. En ze dacht juist dat ze afgelopen jaar veel progressie heeft gemaakt op het belangrijke onderdeel van de sprintdisciplines.

Topsnelheid enorm

De afgelopen weken ging de start bij diverse wedstrijden ook goed. In Berlijn evenaarde Schippers met 7,00 seconden het Nederlands record van Nelli Cooman, bij de NK in Apeldoorn lukte het haar in de finale met 7,03 nog een imposante tijd neer te zetten. "Het gekke is dat het de laatste tijd prima ging. Alleen hier niet. De hele dag al."

Schippers was voor goud naar Portland gekomen. "Ik ben er niet om niets te doen." Na het succesvolle outdoorseizoen in 2015, met de wereldtitel op de 200 meter en zilver op de 100 meter, was het tijd voor nieuw succes. Schippers wilde indoor lopen, omdat ze anders het gevoel van de wedstrijden te lang zou missen. En ze voelde zich aan het begin van het olympisch jaar ook goed.

"Ik voelde me echt sterk. Mijn topsnelheid was hier enorm." De pupil van Bart Bennema maakte nog veel van haar slechte start goed.

Helaas maar 60 meter

"Als de wedstrijd twee meter langer was geweest, had ik gewonnen", analyseerde ze haar race. De Nederlandse vedette komt doorgaans pas na 60 meter echt op gang. "Hier is het helaas maar 60 meter. Op naar de 100", keek ze al uit naar het buitenseizoen. Schippers heeft nu eenmaal een hekel aan verliezen. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!