Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schermer Verwijlen krijgt richting Spelen mogelijk alsnog steun NOC*NSF

Schermer Verwijlen krijgt richting Spelen mogelijk alsnog steun NOC*NSF

RoadToRio

Cheer!

Schermer Bas Verwijlen krijgt mogelijk alsnog steun van NOC*NSF nu hij zich geplaatst heeft voor de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

De 32-jarige Brabander verzekerde zich zondag bij de Grand Prix in Boedapest van een ticket voor Rio en kreeg een dag later bericht van Maurits Hendriks, de chef de mission van de olympische ploeg en technisch directeur van NOC*NSF.

"In het bericht stond dat ze met me om tafel willen om te praten over steun richting de Spelen. Zondag was al een fantastische dag en maandag kwam er dus weer heel goed nieuws. Binnenkort gaan we praten", vertelt Verwijlen tegen NU.nl.

De degenschermer kan de steun goed gebruiken. Toen hij vorig jaar besloot met zijn vader Roel als coach verder te gaan in plaats van met bondscoach Gabor Salomon, verviel de financiële steun van de schermbond en NOC*NSF.

Verwijlen betaalt sindsdien het reizen naar toernooien uit eigen zak. "Ik zoek naar goedkope hotels en vliegtickets. Het is niet dat ik luxe wil, maar het is wel vervelend dat ik mijn coach niet kan betalen. Hopelijk wordt mijn vader ook beloond nu ik geplaatst ben."

"Met alleen mijn spaargeld gaat het in ieder geval moeilijk worden richting Rio. Dat is nu bijna op. Ik heb gelukkig nog twee sponsors, maar die nemen slechts een fractie van de kosten voor hun rekening."

Wereldranglijst

Met onder meer de EK in Polen staan er de komende maanden nog een aantal belangrijke toernooien op het programma voor Verwijlen. De toernooien zijn ook van belang voor de Spelen.

"Ik wil de komende maanden nog veel punten verdienen voor de wereldranglijst, omdat een hogere ranking zorgt voor een gunstigere loting in Rio."

Verwijlen deed al twee keer eerder mee aan de Spelen. In 2008 in Peking stond hij in de kwartfinales en vier jaar later in Londen haalde hij de laatste zestien. Hij heeft goede hoop dat hij in Rio verder kan komen.

"Ik wil daar mijn beste schermen laten zien en als dat lukt, dan zijn er maar weinig schermers die van mij kunnen winnen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bas aan!