Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schermer Verwijlen jaagt in Boedapest op ticket voor derde Spelen

Schermer Verwijlen jaagt in Boedapest op ticket voor derde Spelen

RoadToRio

Cheer!

PAPENDAL - Degenschermer Bas Verwijlen kan zich komend weekeinde bij de Grand Prix van Boedapest kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Verwijlen is op de geschoonde olympische ranglijst de nummer één van Europa. De beste twee Europese schermers na het toernooi in de Hongaarse hoofdstad verzekeren zich van een ticket voor Rio.

"Dit weekend moet het gebeuren'', meldt de 32-jarige Brabander vrijdag op zijn Facebookpagina.

Verwijlen is geplaatst en hoeft pas zondag in actie te komen. Hij heeft zijn kansen al berekend. "Er zijn acht schermers die mij nog kunnen passeren. Mijn grootste tegenstander en huidige nummer twee, de Est Novosjolov, staat momenteel 23 punten achter op mij."

"Zelfs als hij die achterstand goedmaakt, zou ik nog verzekerd kunnen zijn van een ticket. Mocht het gebeuren dat ik bij de beste 64 strandt zondag, dan dienen mijn andere tegenstanders minimaal een plek in de halve of zelfs finales te halen om mij mijn olympische droom te ontnemen.''

Vader

Verwijlen besloot vorig jaar weer te gaan trainen onder zijn vader Roel en hij moest verder zonder financiële steun van NOC*NSF en schermbond KNAS, die hem hadden ondergebracht bij de Hongaarse coach Gabor Salomon.

Mocht zijn olympische missie slagen, dan wordt het de derde keer dat hij aan de Spelen deelneemt. Verwijlen werd in 2008 achtste in Peking. In Londen 2012 reikte hij tot de beste zestien.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bas aan!