Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sagan maakt met zege in Gent-Wevelgem einde aan reeks tweede plaatsen

Sagan maakt met zege in Gent-Wevelgem einde aan reeks tweede plaatsen

RoadToRio

Cheer!

WEVELGEM - Peter Sagan heeft zondag met een zege in de Belgische eendagskoers Gent-Wevelgem een einde gemaakt aan zijn reeks tweede plaatsen in 2016.

Deel dit artikel op social media

De 26-jarige Slowaak van Tinkoff klopte de Belgische Lotto-Jumbo-renner Sep Vanmarcke, de Rus Vyacheslav Kuznetsov en de Zwitser Fabian Cancellara in de sprint van een groepje van vier.

Milaan-San Remo-winnaar Arnaud Démare was de snelste in de groep achtervolgers. Met een zestiende plek was Koen de Kort de beste Nederlander.

Voor Sagan was het zijn eerste zege in de regenboogtrui. De wereldkampioen werd dit seizoen al zes keer tweede, waaronder afgelopen vrijdag in de E3 Harelbeke én in het eindklassement van de Tirreno-Adriatico.

Welhaast traditioneel kende de 242 kilometer lange World Tour-koers een chaotisch verloop met situaties die razendsnel veranderden.

In de beginfase ontbond Lieuwe Westra zijn duivels. De renner van Astana kreeg de Belg Jonas Rickaert, de Rus Pavel Brutt, de Zwitser Simon Pellaud en de Tsjech Josef Cerny met zich mee.

Waaiers

Het vijftal fietste naar een voorsprong van meer dan elf minuten, maar deze voordelige marge verdween als sneeuw voor de zon toen het peloton verbrokkelde door waaiers.

Er ontstonden twee grote groepen die voor elke seconde streden. Op ongeveer honderd kilometer van de meet was de samensmelting tussen deze twee pelotons een feit en kon de wedstrijd in feite opnieuw beginnen. Ondertussen was de groep-Westra ingerekend.

De finale werd even later op gang geschoten door Kuznetsov, die het solo probeerde. De Rus van Katusha pikte aan bij Cancellara, Sagan en Vanmarcke toen dit drietal versnelde op de Kemmelberg - de scherprechter in Gent-Wevelgem - en hun medefavorieten achter zich lieten.

De leiders werkten uitstekend samen, waardoor al vrij vroeg duidelijk was dat zij om de overwinning zouden strijden. Kuznetsov zette de sprint in, maar hij werd gecounterd door Sagan, die eerder al in 2013 triomfeerde in Gent-Wevelgem.

Kristoff

Vanaf dinsdag kunnen de renners in de Driedaagse De Panne de laatste hand leggen aan de voorbereidingen op de Ronde van Vlaanderen.

Het is nog maar de vraag of Alexander Kristoff, in 2015 winnaar van 'Vlaanderens Mooiste', tijdig hersteld is voor de klassieker. Wegens koorts moest de renner van Katusha afzeggen voor Gent-Wevelgem.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niki aan!