Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sábliková en Wüst nagenoeg gelijk na eerste dag

Sábliková en Wüst nagenoeg gelijk na eerste dag

Cheer!

BERLIJN - Ireen Wüst lijkt aan het einde van het schaatsseizoen haar oude vorm te hebben gevonden. Op de 3.000 meter toonde de 29-jarige Brabantse haar klasse door in 3.59,43 te finishen. Toch was ze niet de snelste, want uitgerekend Martina Sábliková dook onder de tijd van Wüst: 3.58,11.

Deel dit artikel op social media

Doordat Wüst sneller was op de 500 meter dan de Tsjechische (39,41 om 39,62) is het verschil na de eerste dag miniem. Sábliková neemt de leiding in het klassement, maar Wüst moet op de 1.500 meter slechts driehonderste goedmaken.

Nummer drie in het klassement is Antoinette de Jong, nadat ze als derde eindigde op de 3.000 meter. De teamgenote van Wüst legde een goede 3.000 meter op het ijs. Met 4.02,88 leek ze op weg naar de winnende tijd, want die tijd was sneller dan de winnende tijd bij de WK afstanden in Kolomna.

Linda de Vries noteerde de vijfde tijd (4.05,61) en staat in het klassement nu zesde achter twee Japanse vrouwen. Misaki Oshigiri (vierde) en Miho Takagi (vijfde) lijken echter geen aanspraak te maken op een medaille, omdat de afstand op nummer drie De Jong groot is (één seconde op de 1.500 meter).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!