Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Reële kwalificatiekansen Rio voor badmintonners

Reële kwalificatiekansen Rio voor badmintonners

RoadToRio

Cheer!

PAPENDAL - Selena Piek, Eefje Muskens en Jacco Arend beginnen komende week aan de eindsprint richting het definitieve kwalificatiemoment op 5 mei voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Met nog vier toernooien in Europa en drie in Azië zijn er reële kansen op kwalificatie voor de Nederlanders.

Selena Piek heeft zelfs twee ijzers in het vuur. Samen met damesdubbelpartner Eefje Muskens staat ze achtste op de wereldranglijst. In het gemengd dubbel is Piek samen met Jacco Arends de nummer veertien van de wereld. Op de geschoonde lijst staan ze tiende. Een plaats bij de eerste dertien op de geschoonde lijst is op 5 mei 2016 het criterium om kwalificatie voor Rio af te dwingen.

Piek, Arends en Muskens zijn het er over eens: “We hebben een goede eerste helft gehad, maar dat is geen reden om gas terug te nemen. Iedereen aast op een ticket naar Rio. Het is zaak om scherpt en fit te blijven. Er komt weer een enorm druk schema aan, waarin we zo goed mogelijk moeten presteren en zoveel mogelijk punten moeten scoren.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eefje, Selena en Jacco aan!