Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Polling wint in aanloop naar EK judo goud bij Grand Prix in Tbilisi

Polling wint in aanloop naar EK judo goud bij Grand Prix in Tbilisi

RoadToRio

Cheer!

TBILISI - Kim Polling heeft zaterdag een gouden medaille gewonnen bij de Grand Prix van Tbilisi. In Georgië was de Nederlandse judoka in de finale op ippon te sterk voor de Française Fanny Estelle Posvite.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse kent zo een goede voorbereiding op weg naar het EK van eind april in het Russische Kazan.

Polling, de nummer één van de wereld in de klasse tot 70 kilogram, had op de WK in augustus nog verloren van Posvite. Ze kwam ook nu achter tegen de Française, maar herstelde dat met nog een minuut op de klok.

Polling won ook haar eerste en tweede partij in Tbilisi op ippon, in de halve finale versloeg ze de Poolse Katarzyna Klys dankzij een straf voor de Poolse.

In de klasse tot 63 kilogram kwam Annicka van Emden niet in de buurt van de prijzen. In de kwartfinales werd ze op ippon uitgeschakeld door de Britse Gemma Gibbons, in de herkansing bleek de Russin Marta Labazina te sterk.

De Nederlandse kreeg een waza-ari tegen en was daarmee verslagen. ''Ik kon helaas niet brengen wat ik in de trainingen wel kan. Aan mij de taak om uit te zoeken waar dat aan ligt'', baalde Van Emden achteraf.

Gold!!! Won the Grand Prix of Tbilisi!

A photo posted by @kimpolling on Mar 26, 2016 at 10:31am PDT

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kim aan!