Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Piek en Arends komen tekort op Swiss Open

Piek en Arends komen tekort op Swiss Open

RoadToRio

Cheer!

BASEL - De Nederlandse badmintonners Selena Piek en Jacco Arends hebben de openingswedstrijd van de Swiss Open verloren. In het Zwitserse Basel ging het duo woensdag in twee sets ten onder tegen het sterke Chinese koppel Qingchen Chen/Yilyu Wang.

Bij aanvang leek het een gelijkopgaande strijd te worden, maar na een stand van 6-6 trokken Qingchen Chen en Yilyu Wang een gaatje en bouwden ze de voorsprong naar een verschil van zes punten uit. Toch konden Piek en Arends de achterstand nog enigszins beperken in de eerste game.
In de tweede game wisten Piek en Arends geen vuist meer te maken en stelde het Chinese koppel de een plek in de tweede ronde veilig. Eindstand 21-17, 21-11.

Arends: "Dit is zeker niet waar we op gehoopt hadden. We zullen goed moeten analyseren en kijken waar we het hebben laten liggen en wat onze verbeterpunten zijn. Deze zullen we mee moeten nemen naar de volgende toernooien in Azië."

Ook Piek reageert teleurgesteld "De harde waarheid is dat we op dit moment nog niet goed genoeg zijn om van dit kaliber tegenstander te winnen."

Later vandaag komt Selena Piek nogmaals in actie. Samen met Eefje Muskens zal zij strijden voor een plaats in de tweede ronde in het damesdubbelspel tegen het Chinees Taipei koppel Pei Chen Hsieh/Ti Jung Wu.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Selena en Jacco aan!