Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Perez en Duray uitgeschakeld op WK Boccia

Perez en Duray uitgeschakeld op WK Boccia

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

BEIJING – Bocciaspelers Daniel Perez en Richard Duray zijn beide uitgeschakeld op de WK in Beijing. In de achtste finales verloren ze in hun respectievelijke handicapklassen van de wereldtitelhouders. Perez verloor van de Brit David Smith (6-1), Duray was niet opgewassen tegen Leung uit Hong Kong (8-1).

Deel dit artikel op social media

 

Perez, nummer 1 van de wereldranglijst, nam het in de achtste finales op tegen regerend wereldkampioen David Smith. Een duel dat niet zou misstaan in de finale, vond door een slechte toernooistart van de Brit al veel vroeger plaats. Smith werd tweede in zijn poule en werd daardoor gekoppeld aan Perez, die wel beide voorrondeduels won en zich als groepswinnaar plaatste voor de achtste finales.

Perez begon goed aan de wedstrijd, maar moest het initiatief daarna laten aan Smith, die een 4-1 voorsprong nam. In het laatste end pakte de Brit nog twee punten en besliste hij het duel in zijn voordeel.

Duray

Voor Duray kwam het verlies tegen de nummer één van de wereldranglijst als een minder grote verrassing. De Nederlander staat op plaats 25 op de ranglijst, Yuk Wing Leung won al goud en zilver op de Paralympische Spelen en werd in 2014 wereldkampioen. In een eenzijdig duel won de Hongkonger met 8-1 van Duray.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richard en Daniël aan!