Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paratriatleten eindigen net naast podium in Zuid-Afrika

Paratriatleten eindigen net naast podium in Zuid-Afrika

Paralympisch

Cheer!

BUFFALO CITY – De Nederlandse paratriatleten Sjaak van den Berg en Joleen Hakker zijn vierde geworden tijdens het World Paratriathlon Event in Buffalo City. In de Zuid-Afrikaanse stad waren belangrijke ranglijstpunten te verdienen voor kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

De slechtziende Hakker en haar gids Linda van Vliet kwamen na het zwemmen in actie op een geleende tandem. Door problemen tijdens de reis vanuit Nederland was hun eigen tandem niet op tijd in Buffalo City aangekomen. Ondanks dat finishte het duo nipt naast het podium. De overwinning ging naar de Britse Alison Patrick, die vorig jaar nog zilver won op de wereldkampioenschappen.

Ook Sjaak van den Berg, die zijn rechteronderarm mist, finishte net naast het podium. Lang leek hij op weg naar een medaille, maar in de afsluitende vijf kilometer hardlopen raakte het podium voor de 31-jarige Nederlander uit zicht. De winst ging naar de viervoudig wereldkampioen Yannick Bourseaux uit Frankrijk.

PT5-klasse

Ook in de PT5-handicapklasse (voor slechtzienden, red.), die voor de mannen niet op het programma staat tijdens de Paralympische Spelen, werd de Nederlander Daniel Knegt vierde. De overwinning ging naar Arnaud Grandjean uit Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joleen en Sjaak aan!