Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympische Spelen ver weg voor zitvolleyballers

Paralympische Spelen ver weg voor zitvolleyballers

RoadToRio

Cheer!

HANGZHOU - De kans dat de Nederlandse zitvolleybalmannen de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro gaan bereiken is na vandaag erg klein. Na nederlagen tegen Rusland en Oekraine was vandaag ook Irak te sterk. Oranje speelde goed en bezweek pas aan het einde van de spannende vijfde set (15-17).

Deel dit artikel op social media

Oranje nam vandaag een 2-1 voorsprong maar moest toestaan dat het sterke Irak in de vierde set de stand gelijk bracht (23-25). In de vijfde set kreeg het team van bondscoach Hans Mater twee matchpoints, maar uiteindelijk ging de wedstrijd toch verloren.

Door de nederlagen tegen Rusland, Oekraine en Irak is het nagenoeg onmogelijk voor Nederland om nog eerste of tweede in de poule te worden. Alleen die plaatsen geven recht op het spelen van de finale. De winnaar van de finale verdient een Paralympisch ticket.

Maandag speelt Oranje tegen Kazachstan en Polen. Dinsdag volgt de laatste poulewedstrijd tegen Canada.

Nederland - Irak 2-3 (25-14, 24-26, 25-21, 23-25, 15-17)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!