Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje-topscorer Manon Melis zet punt achter interlandloopbaan

Oranje-topscorer Manon Melis zet punt achter interlandloopbaan

Cheer!

ZEIST - Voetbalster Manon Melis zet een punt achter haar interlandloopbaan. De 29-jarige speelster van het Amerikaanse Seattle Reign FC heeft bij bondscoach Arjan van der Laan aangegeven zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands vrouwenelftal.

Deel dit artikel op social media

Melis kwam in 136 interlands tot 59 doelpunten en is daarmee topscorer aller tijden van Oranje.

Onlangs slaagden de Nederlandse vrouwen er niet in om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro.

"Ik heb twaalf jaar met heel veel plezier in Oranje gespeeld. Ik ben trots dat ik onderdeel was van dit geweldige team en dat ik de ontwikkeling van ons elftal en het vrouwenvoetbal in het algemeen meegemaakt heb. Mijn focus ligt nu volledig bij Seattle Reign FC, waar de competitie in april start", aldus Melis in een verklaring van de KNVB.

Melis mist door haar afscheid het EK van volgend jaar zomer in Nederland. Ze speelde eerder wel op de EK's van 2009 en 2013. Op het WK van 2015 reikte ze met Oranje tot de achtste finale.

Respect

"Ik heb een korte tijd met Manon samengewerkt, maar ik heb genoten van haar inzet en professionaliteit", aldus bondscoach Van der Laan. 

"Ze is een razendsnelle aanvaller die heel belangrijk voor Oranje is geweest met haar vele doelpunten en assists. Ze zal zeker gemist worden, maar ik respecteer haar keuze om zich volledig te richten op haar carrière in Amerika. Ik wens haar dan ook veel succes."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!