Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Opnieuw brons voor alpineskiester Jochemsen in finale World Cup

Opnieuw brons voor alpineskiester Jochemsen in finale World Cup

Paralympisch EK en WK

Cheer!

ASPEN – Paralympisch alpineskiester Anna Jochemsen is derde geworden op de afdaling tijdens de finale van de IPC World Cup in Aspen (Verenigde Staten). Voor de dertigjarige Utrechtse is het haar tweede bronzen medaille tijdens de wereldbekerfinale. Eerder werd ze derde op de slalom.

Deel dit artikel op social media

De overwinning in de eerste afdaling van de wereldbekerfinale ging naar de Française Marie Bochet, die de Amerikaanse Stephanie Jallen achter zich hield. Het was voor de viervoudig paralympisch kampioen haar veertiende wereldbekerzege van deze winter. Jochemsen gaf een kleine twee seconden toe op Jallen.

Vijf keer brons

Voor Jochemsen was het haar vijfde podiumplaats dit wereldbekerseizoen. Naast de twee bronzen plakken in Aspen werd ze begin februari drie keer derde in het Franse Tignes, op de afdaling (2x) en de Super G. De komende dagen staan er nog een afdaling en twee Super G-races op het programma.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!