Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nuis kwaad op betrapte Kulizhnikov

Nuis kwaad op betrapte Kulizhnikov

EK en WK

Cheer!

Bij Kjeld Nuis overheerst boosheid nu Russische media melden dat Pavel Kulizhnikov betrapt is op het gebruik van het verboden middel meldonium.

Deel dit artikel op social media

"Als dit allemaal waar is, dan heeft hij me zoveel afgepakt de afgelopen periode. Ik vind het een verschrikkelijke dag. Niet alleen voor mij, maar ook voor het schaatsen", aldus Nuis, die eind februari achter de Rus tweede werd op het WK sprint.

"Mocht Kulizhnikov inderdaad betrapt zijn op dat middel, dan zou ik me wereldkampioen sprint mogen noemen. Maar dan besef ik meteen dat hij me zoveel heeft afgenomen. Dat moment om juichend op het podium te staan in Zuid-Korea, dat krijg ik nooit meer terug."

Eerder dit seizoen stond de 26-jarige Nuis bij de WK afstanden in Kolomna ook al met de vijf jaar jongere Kulizjnikov op het podium. Hij werd achter de Rus tweede op de 1500 meter. Op datzelfde toernooi werd de geboren Leidenaar derde op de kilometer achter Koelizjnikov en Denis Joeskov.

Ondanks dat hij liever als winnaar over de finish was geschaatst zegt Nuis wel blij te zijn dat dopingcontroles het gebruik van verboden middelen aan het licht hebben gebracht. "Liever nu dit bericht, dan over acht jaar. Maar momenteel ben ik vooral kwaad op hem."

Verbij en Bokko

Kai Verbij werd op het WK sprint derde achter Kulizhnikov en Nuis. De sprinter van Team beslist.nl reageert minder hard op het nieuws over Kulizhnikov. "Je hoopt dat iedereen eerlijk speelt. Als dat niet zo is, is dat enorm jammer", aldus Verbij.

In navoging van Verbij en Nuis kwam er ook reactie uit internationale hoek. De Noor Havard Bokko haalde net als Nuis hard uit naar Kulizhnikov.

"Beste Pavel. Als dit waar is hoeven we je nooit meer te zien. Nooit meer. Groeten, de schaatswereld," schreef Bokko op Twitter

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!