Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse zeilers doen goede zaken op Sofia Cup

Nederlandse zeilers doen goede zaken op Sofia Cup

RoadToRio

Cheer!

PALMA - Op het Spaanse eiland Mallorca wordt deze week de voorjaarsklassieker om de Sofia Cup gezeild in olympische klassen. Team Delta Lloyd is met een beperkte ploeg aanwezig. Halverwege het toernooi doen de Nederlandse topzeilers bijna allemaal mee voor de prijzen. Postma staat derde in de Finn klasse. Kyranakou en Van Veen staan tweede in de 470 en het duo Bekkering en Duetz gaan aan de leiding in de FX.

Postma weer in top drie
Pieter-Jan Postma mengt zich weer in de top drie van dit toernooi. De kersverse Europese kampioen heeft dit keer te maken met Giles Scott. Deze Engelse wereldkampioen staat tweede. Postma zijn Nieuw Zeelandse trainingspartner Josh Junior gaat aan de leiding.

Met nog drie dagen te gaan en zes wedstrijden te zeilen kan het nog alle kanten op, maar Postma houdt op deze manier zeker uitzicht op de eindoverwinning.

Postma is al geplaatst voor de Olympische Spelen van Rio 2016 en bereidt zich met dit evenement voor op de WK 2016 dat in mei in Italië wordt verzeild.

Kyranakou en Van Veen tweede
Het 470-duo Afrodite Kyranakou-Zegers en Anneloes van Veen staan halverwege het toernooi op een tweede plaats in de dames 470 klasse. Kyranakou en Van Veen zijn ook al zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Rio later dit jaar.

In tegenstelling tot Postma, debuteert dit duo in Rio op het allerhoogste niveau. In Spanje gaat het Braziliaanse team van de ervaren Oliviera en Barbachan op kop. Op een derde plaats staat het Amerikaanse team van Haeger en Provancha.

Bekkering en Duetz aan de leiding
FX-zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz nemen na acht wedstrijden in de spectaculaire FX klasse de leiding over. Ze worden op hun hielen gezeten door het Deense duo van Hansen en Iversen en het Engelse team van Dobson en Ainsworth.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn nog niet zeker van deelname aan Rio 2016. Dit duo verloor de nationale selectie vorig jaar van het team van Nina Keijzer en Claire Blom.

Keijzer en Blom doen niet mee in Palma dit jaar en focussen zich op de wereldbekerwedstrijden in het Franse Hyeres later deze maand. Dit is de laatste kans voor Keijzer en Blom om te voldoen aan de eis van NOC*NSF. Indien Keijzer en Blom in Hyeres een top acht positie realiseren in de geschoonde landenlijst, plaatsen ze zich als laatste Nederlandse zeilteam voor Rio 2016.

Windsurfer Lilian de Geus zevende
Team Delta Lloyd windsurfer Lilian de Geus combineert dit evenement met een fysieke training. De Geus staat zevende in de RS:X klasse. Ge Geus is ook al op naam gekwalificeerd voor deelname aan Rio 2016. De overige Nederlandse deelnemers tijdens de Sofia Cup zijn topzeilers uit de Delta Lloyd Talentploeg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Pieter-Jan, Lilian, Afrodite en Anneloes aan!