Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlands duel om wereldtitel dammen

Nederlands duel om wereldtitel dammen

Cheer!

De Russische grootmeester Alexander Georgiev heeft zich zonder opgaaf van reden teruggetrokken voor de tweekamp om de wereldtitel met Jan Groenendijk. Groenendijk, tweede op het WK achter Georgiev, kruist nu de degens met Roel Boomstra, de nummer drie van het WK.

Deel dit artikel op social media

Met het afzeggen van Georgiev krijgt Nederland voor het eerst sinds 1984 (Harm Wiersma) weer een wereldkampioen. Na Wiersma's zesde en laatste titel won er telkens een Rus, behalve in 1994: toen zegevierde de Let Guntis Valneris.

Groenendijk werd negende op het EK van 2014 en daarmee verwierf hij het recht aan het WK deel te nemen. Daar verraste hij als 17-jarige met de tweede plaats.

Wereldkampioen bij de vrouwen

Ook de Letse wereldkampioene Zoja Goloebeva wil haar titel dit jaar niet verdedigen. Bij de vrouwen krijgt de Nederlandse Olga Kamychleeva (derde bij het laatste WK) daarom een kans tegen de Poolse nummer twee Natalia Sadowska.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!