Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Monsterscore parasnowboarders in Les Angles

Monsterscore parasnowboarders in Les Angles

EK en WK

Cheer!

LES ANGLES - De Nederlandse parasnowboarders hebben voor een monsterscore gezorgd op de World Cups snowboardcross en banked slalom in Les Angles. Bibian Mentel, Renske van Beek en Chris Vos veroverden in Frankrijk ieder twee keer goud. Lisa Bunschoten greep twee zilveren medailles en Mike Ultee was goed voor een bronzen plak.

Deel dit artikel op social media

“Het is allemaal even knap. Ze hebben het echt geweldig gedaan”, complimenteerde trainer Frank Germann de atleten. De selectieleden Vos en Bunschoten lieten zich zoals vrijwel altijd dit seizoen van hun beste kant zien. Germann: “Bibian is nog steeds de snelste, maar Lisa komt dichterbij. Ze laat ook niemand meer tussen haar en Bibian komen, dat is mooi om te zien.”
  
Behalve Mentel was daarnaast ook Vos weer een klasse apart met twee World Cup-overwinningen in Frankrijk. “Hij heeft een nieuwe orthese en dat gaat steeds beter”, aldus de trainer, die daarnaast ook de atleten uit het talentontwikkelingsteam van de Nederlandse Ski Vereniging zag vlammen. Zo eindigde Mike Ultee op de banked slalom met brons achter Vos. 
 
Germann: “Dat Mike het zo goed doet, komt doordat hij heel fit is. Hij traint drie dagen in de week op Papendal en heeft dit seizoen aan een aantal valide wedstrijden meegedaan. Nu laat hij hier ook zien hoe goed hij is.”
 
Renske van Beek deed dat met twee gouden plakken uiteraard ook. In haar categorie - de upper limb - was bij de World Cups echter slechts één andere deelneemster. Germann: “Dat is jammer, maar wij maken ons vanuit Nederland hard voor deze discipline, zodat hopelijk meer vrouwen het parasnowboarden ontdekken en deze categorie ook kan groeien.”
 
Van Beek gaat als pionier aanstaande woensdag tot en met vrijdag weer van start tijdens de World Cup-finale in Trentino. De andere Nederlandse parasnowboarders reizen eveneens door naar Italië. Behalve World Cup-medailles, hebben de meesten ook al Europa Cup-medailles in hun bagage. In Les Angles werden namelijk ook wedstrijden op dit niveau georganiseerd, waarbij Van Beek, Mentel, Vos en Bunschoten eveneens in de prijzen vielen.
 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!