Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Miedema ziet dat Oranje 'overal tekort kwam' tegen Noorwegen

Miedema ziet dat Oranje 'overal tekort kwam' tegen Noorwegen

RoadToRio

Cheer!

ROTTERDAM  - Door de ruime nederlaag (4-1) tegen Noorwegen van zaterdagavond zijn de Olympische Spelen opeens heel ver weg voor de Nederlandse voetbalsters. Aanvallers Vivianne Miedema en Manon Melis weten dat Oranje in het slotduel met Zweden veel beter zal moeten spelen.

Deel dit artikel op social media

"We zijn overal tekort gekomen tegen de Noren", toont Miedema zich in gesprek met de NOS kritisch. "Ik heb echt geen idee waarom het niet lukt. Het is gewoon niet goed genoeg, zo simpel is het."

Melis sluit zich aan bij de woorden van haar teamgenote. "Vanaf minuut één stonden we er niet. We konden de bal niet in de ploeg houden en niet zo spelen als afgelopen woensdag tegen Zwitserland (4-3 zege, red.)."

De topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen zorgde in de 67e minuut van het duel op Het Kasteel voor wat hoop door de aansluitingstreffer te maken. Miedema schoot vlak na die 2-1 nog op de binnenkant van de paal.

"Ik doe alles goed bij die actie, maar dan mis je dat laatste stukje geluk dat je deze week niet gaat krijgen, en misschien ook wel niet verdient", aldus de spits van Bayern München.

"Wij kwamen niet aan ons niveau. Als wij tegen Noorwegen het voetbal hadden laten zien dat we kunnen spelen, dan hadden we gewonnen. De Noren speelden het uiteindelijk goed uit, maar het is zonde, want ik denk dat wij kwalitatief veel beter zijn."

Opstaan

Door het verlies tegen Noorwegen moet Nederland woensdag in Rotterdam in zijn laatste wedstrijd van dit olympisch kwalificatietoernooi winnen van koploper Zweden, en dan nog is de ploeg ook afhankelijk van wat de Noorse vrouwen tegelijkertijd tegen Zwitserland doen.

"Als we tegen Zweden zo spelen als tegen Noorwegen dan hoeven we die wedstrijd niet eens te gaan spelen", kijkt Melis vooruit. "We moeten de beuk erin gooien en er alles aan doen om die wedstrijd te winnen. Dan zien we wel wat dat ons brengt."

Miedema geeft toe dat Oranje een flinke tik heeft gekregen tegen Noorwegen. "Maar we moeten weer opstaan richting woensdag. Dan is het alles of niets."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vivianne en Manon aan!