Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Martina wil in 2020 nog meedoen aan 'beste Spelen ooit'

Martina wil in 2020 nog meedoen aan 'beste Spelen ooit'

RoadToRio

Cheer!

PAPENDAL - Churandy Martina denkt nog niet aan zijn afscheid als topsporter. De sprinter, die in juli 32 wordt, wil over vier jaar nog deelnemen aan de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

"Tokio 2020, daar wil ik absoluut bij zijn", aldus Martina. "In mijn ogen worden dat namelijk de beste Spelen ooit. Twee, drie jaar voor het begin zullen veel stadions al klaar zijn. Ze hebben het goed geregeld en dus wil ik het nog meemaken."

De geboren Antilliaan, die sinds 2011 voor Nederland loopt, verwacht ook dat hij op zijn 36e nog goed genoeg zal zijn voor de Spelen, want hij merkt dat hij nog altijd progressie boekt.

"Ik heb inmiddels aardig wat ervaring en weet daardoor precies wat ik wel en niet moet doen om tot een topprestatie te komen. Zo kan ik nog altijd beter worden."

Bobsleeën

Mogelijk blijft het voor Martina zelfs niet bij de Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro en vier jaar later in Tokio. Eind vorig jaar vertelde hij dat hij denkt aan een optreden als bobsleeër bij de Winterspelen en die gedachte is er nog steeds.

"Wintersport vind ik ook erg leuk. Dus als ik daar ook goed kan presteren, waarom zou ik dat dan niet doen? De plannen zijn niet concreet. Dat hoeft nu ook nog niet, het duurt nog twee jaar tot de volgende Winterspelen. Maar ik houd me aanbevolen voor een bobsleeteam. Alles ligt open."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Churandy aan!