Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Martens en Van der Gragt missen OKT van Oranjevrouwen

Martens en Van der Gragt missen OKT van Oranjevrouwen

RoadToRio

Cheer!

ZEIST - Lieke Martens en Stefanie van der Gragt moeten deze week het olympisch kwalificatietoernooi van de Oranjevrouwen aan zich voorbij laten gaan.

Deel dit artikel op social media

Aanvaller Martens liep maandag tijdens de training een hersenschudding op en heeft het trainingskamp van Nederland inmiddels verlaten. Verdediger Van der Gragt kampt met knieklachten.

Martens, die uitkomt voor het Zweedse FC Rosengard, maakte vorig jaar de eerste WK-treffer van de Oranjevrouwen. Op het mondiale toernooi in Canada strandde Oranje in de achtste finales.

Bondscoach Arjan van der Laan heeft PSV'ers Jeslynn Kuipers en Myrthe Moorrees toegevoegd aan zijn 23-koppige selectie. Kuipers sloot zondag als extra speelster al aan bij de groep.

Drie duels

Oranje treedt woensdagavond in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag aan tegen Zwitserland en stuit daarna op Noorwegen (5 maart) en Zweden (9 maart). Die laatste twee duels worden op Het Kasteel in Rotterdam afgewerkt.

Alleen de winnaar van het toernooi kwalificeert zich voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Selectie Oranjevrouwen voor OKT: Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparberg / Göteborg FC), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Myrthe Moorrees (PSV), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke en Stefanie aan!