Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ligtlee is niet de Elis die ze hoort te zijn

Ligtlee is niet de Elis die ze hoort te zijn

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Elis Ligtlee is geen schim van de veelvraat die ze tijdens de Europese kampioenschappen was. In Londen haalt de 21-jarige Nederlandse baanwielrenster bij lange na haar niveau niet. "Ik probeer de dingen te doen die ik normaal doe, maar ik kom er niet aan."

Deel dit artikel op social media

Ligtlee kwam donderdag als laatste over de finish in haar halve finale op de keirin. En ook in de troostfinale kon de Europees kampioene er geen sprint uitpersen. "Wat er aan de hand was? Ik denk dat ik niet de Elis ben die ik hoor te zijn."

Ze heeft wel een plausibele verklaring. In januari kwam ze zwaar ten val tijdens de Zesdaagse van Rotterdam. Sindsdien reed ze geen officiële wedstrijden meer. "Ik denk toch dat die val impact heeft gehad."

Helemaal slecht is haar optreden ook niet. Op de eerste dag in Londen werd ze samen met Laurine van Riessen zesde op de teamsprint. Opgelucht stelde ze vast dat deelname aan de Olympische Spelen in Rio gehaald was. Maar daarmee was alles ook wel gezegd.

"Of ik wel moet doorgaan dit toernooi? Jawel. Er zijn nog een paar onderdelen, zoals vrijdag de 500 meter tijdrit. Ik ga er alles aan doen om daar zo goed mogelijk aan de start te staan. Maar balen is dit wel. Dit is een WK en dan wil je jezelf laten zien."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elis aan!