Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kramer vindt dat hij het zichzelf onnodig moeilijk maakte op 5 kilometer

Kramer vindt dat hij het zichzelf onnodig moeilijk maakte op 5 kilometer

EK en WK

Cheer!

BERLIJN - Sven Kramer hield zaterdag een goed gevoel over aan de eerste dag van het WK allround in Berlijn, maar hij was niet echt tevreden over zijn 5000 meter.

Deel dit artikel op social media

De Fries gaat dankzij zijn zege op de 5 kilometer na twee afstanden aan de leiding in het algemeen klassement met een voorsprong van 0,87 seconde op Jan Blokhuijsen.

Ondanks de overtuigende winst op de 5000 meter vond Kramer dat hij beter had kunnen rijden. "Ik maakte het mezelf onnodig moeilijk door te langzaam te starten. Daarna ging ik juist iets te snel. Mijn race was niet perfect, maar wel goed", zei hij na zijn race.

"Ik sta er goed voor, maar eigenlijk had ik er meteen een klap op moeten geven. Dat heb ik verzuimd op de 5000 meter. Ik had die race dominanter moeten rijden. Dat is een minpuntje van deze zaterdag. Over mijn 500 meter ben ik heel tevreden.''

"Ik ben nog een beetje aan het puzzelen, want ik heb bij dit WK voor nieuwe buizen gekozen. Daar ben ik zeker op de 500 meter sneller mee, het is alleen nog een beetje wennen. Maar dat is zeker geen excuus.''

[[slideshow:Dag 1 van het WK allround in beeld]]

Stabiel

De regerend wereldkampioen zag Denis Yuskov zich afmelden voor de 5 kilometer, nadat hij de 500 meter nog had gewonnen. "Tijdens dit soort toernooien gebeuren er altijd onverwachte dingen. Bart Swings valt, Yuskov meldt zich af.

"Ik probeer zo stabiel mogelijk te rijden. Het is zelden of nooit do or die op mijn 5000 meter in een allroundtoernooi."

[[articlelink:http://www.nu.nl/schaatsen/4223127/programma-en-uitslagen-wk-allround-in-berlijn.html]]

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!