Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kramer klopt Bergsma in bloedstollend gevecht

Kramer klopt Bergsma in bloedstollend gevecht

EK en WK

Cheer!

Sven Kramer heeft tijdens de wereldbekerfinale in Thialf op de afsluitende 5.000 meter in een bloedstollend gevecht afgerekend met Jorrit Bergsma. Kramer reed een tijd van 6.11,44 en was daarmee 1,30 sneller dan zijn landgenoot.

Deel dit artikel op social media

Door de overwinning passeert Kramer, die lange tijd op achterstand lag, Bergsma in het klassement. Bergsma had een voorsprong van dertig punten, maar Kramer kwam op gelijke hoogte. Tijdens de finale in Heerenveen zijn anderhalf keer zoveel punten (150 in plaats van 100 voor de winnaar) te verdienen.

Beiden hebben 530 punten, maar omdat Kramer meer races wist te winnen, mag hij zich winnaar van het wereldbekerseizoen noemen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!