Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kramer droomt al van tiende wereldtitel allround

Kramer droomt al van tiende wereldtitel allround

EK en WK

Cheer!

BERLIJN - Sven Kramer ligt er geen seconde wakker van dat hij dit weekeinde niet werd uitgedaagd tijdens het WK allround in Berlijn.

Deel dit artikel op social media

"Natuurlijk is een overwinning met spanning ook supermooi. Maar als het saai is, weet ik dat ik het goed heb gedaan", aldus Kramer na het binnenhalen van de titel in gesprek met de NOS.

De 29-jarige schaatser van Lotto-Jumbo stortte zaterdag al het fundament voor het kampioenschap.

"De 500 meter was prima, dan ga je een stuk relaxter het toernooi in. De 1500 meter op zondag verliep wel iets minder, maar ik had de titel zaterdag al verdiend."

Acht jaar geleden kroonde Kramer zich in Berlijn ook al tot wereldkampioen allround, destijds voor de tweede keer. "Toen kon ik alleen maar winnen, nu kan ik alleen maar verliezen. Ja, ik weet dat mijn puntentotaal toen ook beter was. Als je het zo bekijkt, word ik alleen maar slechter, maar dat valt denk ik nog wel mee.''

Dubbele cijfers

Inmiddels mag Kramer zich achtvoudig wereldkampioen allround noemen. De Fries sluit niet uit de dubbele cijfers te halen.

"Ik ben niet van plan om te stoppen als allrounder. Natuurlijk liggen mijn prioriteiten bij de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea. In dat jaar zal ik het EK allround bijvoorbeeld niet rijden."

Volgend jaar is het WK in Hamar en het jaar nadien vormt het Olympisch Stadion wellicht het decor van de titelstrijd.

"Het zou fantastisch zijn als ik in Amsterdam het allrounden kan afsluiten met een tiende wereldtitel."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!