Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kramer begint WK allround tegen Brodka

Kramer begint WK allround tegen Brodka

Cheer!

BERLIJN - Sven Kramer opent zaterdag de wereldkampioenschappen allround in Berlijn op de 500 meter met een duel tegen de Pool Zbigniew Brodka. De zevenvoudige wereldkampioen verschijnt met de olympisch titelhouder op de 1500 meter in de zevende rit aan de start.

Deel dit artikel op social media

Op de 5000 meter, later op de eerste WK-dag, rijdt Kramer in de twaalfde en laatste race tegen de Duitser Moritz Geisreiter.

Jan Blokhuijsen werd vrijdagavond tijdens de loting gekoppeld aan de Noor Sverre Lunde Pedersen (500 meter/negende rit) en de Duitser Patrick Beckert (5000 meter/negende rit).

Bij de vrouwen komt vijfvoudig wereldkampioene Ireen Wüst uit tegen de Russin Joelija Skokova (500 meter/achtste rit) en de Noorse Ida Njatun (3000 meter/negende rit). Titelverdedigster Martina Sablikova uit Tsjechië rijdt op de 500 meter tegen Antoinette de Jong in de zevende race.

De wereldkampioenschappen allround worden zaterdag en zondag rechtstreeks uitgezonden op NOS Studio Sport, NPO Radio 1 en NOS.nl.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!