Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Koster heeft 'geen ontzag' voor Ethiopische atletes op WK indoor

Koster heeft 'geen ontzag' voor Ethiopische atletes op WK indoor

RoadToRio

Cheer!

PORTLAND - Atlete Maureen Koster mikt op de finale van de 3000 meter bij de WK indoor in Portland en heeft de top vijf voor ogen, maar moet het daarvoor wel opnemen tegen de top van de Ethiopische atletiek.

Deel dit artikel op social media

Genzebe Dibaba is de snelste van dit jaar (8.22,50) en de houdster van het wereldrecord (8.16,60). Meserat Defar en Gelete Burka zijn normaal gesproken ook te goed voor de Boskoopse.

"Maar ik heb geen ontzag voor de Afrikaanse atletes", aldus Koster, die vorig jaar doorbrak naar de internationale top op de middenafstand. Ze veroverde afgelopen voorjaar brons op de 3000 meter bij de EK indoor in Praag en dook in het buitenseizoen onder de vier minuten op de 1500 meter (3.59,79).

Haar tijd van 8.49,18 is de zesde tijd van alle deelneemsters. "Normaal gesproken maak ik geen kans tegen de absolute top uit Ethiopië, maar ik voel dat de echte vorm nog moet komen. Ik ga elke wedstrijd in met de wil om te winnen en ik verbeter mezelf nog steeds."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maureen aan!