Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Korving wint prestigieuze Chemie Pokal

Korving wint prestigieuze Chemie Pokal

RoadToRio

Cheer!

CHEMNITZ - Bokser Roy Korving heeft in Chemnitz de prestigieuze Chemie Pokal op zijn naam geschreven. De zwaargewicht (-91 kg) was in de Duitse stad te sterk voor de kampioen van Rusland, Sadam Magomedov.

Deel dit artikel op social media

In twee andere categorieën veroverden Nederlandse boksers een bronzen medaille. Max van der Pas in het middengewicht (-75 kg) en Enrico La Cruz in het lichtgewicht (-60 kg).

Olympische kwalificatie

Voor de Nederlandse afvaardiging geldt de Chemie Pokal als een belangrijke voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi dat volgende maand in Turkije wordt gehouden. Daar treedt Nederland aan met vier boksers.

Naast Van der Pas, La Cruz en Korving komt Peter Müllenberg in actie in het halfzwaargewicht, de klasse tot 81 kilogram. Een plek bij de eerste drie per klasse is dan voldoende voor een olympisch startbewijs.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Max, Enrico, Roy en Peter aan!