Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jeffrey Herlings gaat in Valkenswaard voor vijftigste GP-zege

Jeffrey Herlings gaat in Valkenswaard voor vijftigste GP-zege

Cheer!

VALKENSWAARD - Motorcrosser Jeffrey Herlings hoopt in het paasweekend bij de Grand Prix van Europa op het circuit van Valkenswaard de vijftigste GP-zege uit zijn carrière te boeken.

Deel dit artikel op social media

"Het is mooi dat dit in eigen land kan gebeuren, want het is wel een mijlpaal in mijn carrière", aldus de pas 21-jarige Herlings dinsdag in een interview met de organisatie.

"Op de ranglijst van de meest GP-zeges aller tijden sta ik dan gedeeld vierde met Joël Robert, één van de grootste namen in de sport", doelt de Brabander op de Belg die in de jaren zestig en zeventig zes keer wereldkampioen werd.

Herlings kan in de races op maandag bovendien een sterke reeks voortzetten bij de GP in eigen land. "Ik heb zes jaar op rij Valkenswaard gewonnen. Het brengt nu wel een beetje meer druk met zich mee, want je kunt niet je hele carrière ongeslagen blijven. Ik zal vast ooit wel een keer gaan verliezen."

"Ik hoop dit jaar voor de zevende overwinning te gaan. Ik voel me sterk en ben veel beter voorbereid dan afgelopen jaar. Vorig jaar had ik nauwelijks een voorbereiding op de eerste GP in Qatar, nu heb ik bijna drie maanden voorbereidingstijd gehad."

Blessures

Herlings verwijst daarbij naar het blessureleed waar hij zowel in 2014 als in 2015 mee kampte. Tweemaal greep hij daardoor naast de wereldtitel in de MX2-klasse.

"Ik had al vier keer wereldkampioen MX2 moeten zijn", aldus de tweevoudig wereldkampioen. "Maar pech hoort ook bij je carrière. Ik hoop dat dit jaar blessures uitblijven."

Een heupblessure zorgde ervoor dat de jonge Brabander de overstap naar de prestigieuze MXGP-klasse uitstelde.

"Op het moment dat ik de beslissing moest nemen, wist ik nog niet wanneer ik weer zou kunnen rijden. Er werd gezegd dat ik er zes maanden uit zou zijn. Dan had ik pas eind januari weer kunnen rijden. Dat zou te laat zijn om me voor te bereiden op een nieuwe klasse.''

De races in de MX2 beginnen maandag om 13.15 uur en 16.10 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!