Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Janssen en Narsingh helpen Oranje op Wembley langs Engeland

Janssen en Narsingh helpen Oranje op Wembley langs Engeland

Cheer!

LONDEN - Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond de oefeninterland tegen Engeland op Wembley knap met 2-1 gewonnen.

Deel dit artikel op social media

Vincent Janssen en Luciano Narsingh maakten na rust de openingstreffer van Jamie Vardy ongedaan.

Janssen stond pas voor de eerste keer in de basis, nadat hij vrijdag in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Frankrijk in de Amsterdam Arena zijn debuut voor Oranje had gemaakt.

Ook op Wembley werd er stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff. In de veertiende minuut stonden de 90.000 aanwezige toeschouwers op en klapten ze zestig seconden lang voor de donderdag overleden voetballegende.

Nederland maakte een betere indruk dan vrijdag. Bondscoach Danny Blind greep terug op de 4-3-3-formatie en posteerde Janssen in de spits. Jeroen Zoet was onder de lat de vervanger van de geblesseerde Jasper Cillessen. Riechedly Bazoer, Ibrahim Afellay en Georginio Wijnaldum vormden het middenveld.

Oranje gaf beduidend minder kansen weg dan vrijdag en stichtte zelf geregeld gevaar. De Engelse doelman Fraser Forster moest redding brengen op schoten van Afellay en Wijnaldum.

Promes

Engeland kwam vlak voor rust toch op voorsprong. Vardy, de topscorer van Leicester City, kreeg de bal na een mooie aanval op een presenteerblaadje van rechtsback Kyle Walker en schoot het leer van dichtbij achter de kansloze Zoet.

Nederland kreeg in de eerste helft nog een tegenvaller te verwerken. Quincy Promes liep een knieblessure op en moest zich laten vervangen door Narsingh.

Ook na rust bood de equipe van Blind meer dan aardig tegenstand en dat resulteerde al vrij snel in de gelijkmaker. Narsingh schoot op de rechterarm van Danny Rose, waarna arbiter Antonio Mateu Lahoz naar de strafschopstip wees. Janssen eiste de bal op en schoot de bal koeltjes in de kruising: 1-1.

De aanvalsleider van AZ, die vorig jaar nog bij Almere City in de Jupiler League speelde, liet vlak daarvoor nog een grote mogelijkheid liggen. Na een fout in de Engelse defensie kwam Janssen oog in oog met Forster te staan, maar hij kreeg de bal niet langs de sluitpost van Southampton.

Bazoer

In het laatste gedeelte van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Bazoer was met een van richting veranderd schot dicht bij de 2-1 en aan de andere kant redde Zoet stijlvol op een inzet van Vardy.

Nederland trok uiteindelijk aan het langste eind. Na goed voorbereidend werk van Bazoer en Janssen schoot Narsingh in de 77e minuut de 2-1 binnen. Bazoer werd daarna gelijk gewisseld met ogenschijnlijk een lichte blessure.

Engeland drong in de slotfase nog wel aan, maar kon de verrassende overwinning van vrijdag op wereldkampioen Duitsland (3-2) geen passend vervolg geven.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!