Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hofland tiende in voorlaatste etappe Tirreno

Hofland tiende in voorlaatste etappe Tirreno

RoadToRio

Cheer!

CEPAGATTI - Greg Van Avermaet heeft maandag een dubbelslag geslagen in de zesde etappe van de Tirreno-Adriatico. De Belg klopte na een spannende finale Peter Sagan in de sprint van een kopgroepje en reed Zdenek Stybar uit de leiderstrui.

Deel dit artikel op social media

Van Avermaet won eind vorige maand ook al de Omloop Het Niewsblad door Sagan af te troeven in de spurt. De wereldkampioen, die voor de vierde keer dit jaar en voor de 69e keer in totaal als tweede eindigde, wacht nog steeds op zijn eerste overwinning van 2016.

Stybar eindigde achter Michal Kwiatkowski als vierde op vier seconden van de winnaar en moest door de bonificatieseconden de leiding in het klassement afstaan aan Van Avermaet.

De renner van BMC verdedigt dinsdag in de laatste etappe, een tijdrit van 10 kilometer in San Benedetto del Tronto, een voorsprong van zeven seconden op Stybar en acht tellen op Sagan.

Moreno Hofland was op de tiende plek de beste Nederlander in de daguitslag, op zeven seconden van Van Avermaet. Bauke Mollema ging in de laatste kilometers nog in de achtervolging op de koplopers, maar de Nederlander van Trek slaagde niet in die poging.

De renners hadden zondag een rustdag omdat de koninginnenrit werd geschrapt door het slechte weer in Italië.

Bonificatieseconden

In de 210 kilometer lange zesde etappe van Castelraimondo naar Cepagatti ontsnapten zes renners na een kwartiertje koersen uit het peloton.

De Italianen Mirko Selvaggi, Valerio Agnoli, Stefano Pirazzi en Federico Zurlo, de Bulgaar Nikolay Mihaylov en de Portugees Ricardo Vilela pakten een voorsprong van een minuut of zes, maar door kopwerk van onder meer Orica-GreenEdge (Caleb Ewan) en Tinkoff (Sagan) liep die marge snel terug.

Met nog 25 kilometer te gaan en vlak voordat het peloton begon aan de twee plaatselijke rondes, was de hergroepering een feit.

Sagan en Van Avermaet sprokkelden vervolgens bonificatieseconden bij de tussensprint en pakten samen met onder anderen Stybar en Kwiatkowski een gaatje van een halve minuut op het peloton.

Nibali

Vincenzo Nibali, die zondag veel kritiek had op de beslissing van de organisatie om de vijfde etappe af te gelasten, ging op vijftien kilometer van streep samen met Jan Bakelants in de achtervolging op de koplopers, maar het duo kreeg geen ruimte.

Het achttal vooraan hield wel stand in de heuvelachtige finale, waarin Mollema met ploeggenoot Jasper Stuyven het gat met de leiders probeerde te dichten. Die poging strandde echter onder de boog van de laatste kilometer.

Vooraan ging Sagan de sprint aan, maar Van Avermaet kwam in de laatste vijftig meter nog over de Slowaak heen voor zijn tweede grote zege van het seizoen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!