Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Herstelde Veldt stijgt naar vijfde plaats omnium

Herstelde Veldt stijgt naar vijfde plaats omnium

RoadToRio

Cheer!

LONDEN  - Tim Veldt blijkt op de WK baanwielrennen voldoende hersteld van zijn val van vrijdagavond op de afvalkoers in het omnium. De Noord-Hollander klokte in de tijdrit, het vierde onderdeel, de vierde tijd in 57,297 seconden.

Deel dit artikel op social media

Veldt stijgt door het resultaat naar de vijfde plaats in het klassement en houdt met 108 punten uitzicht op het podium. Hij moet daarvoor terrein goedmaken op de Duitse nummer drie Roger Kluge (116 punten) uit en de Franse nummer vier Thomas Boudat (114).

De strijd om het goud gaat hoogstwaarschijnlijk tussen de Colombiaan Fernando Gaviria en de Italiaan Elia Viviani. De kemphanen delen nu de koppositie met 140 punten.

Het omnium wordt besloten met de vliegende ronde (vanmiddag) en de puntenkoers (vanavond). Die onderdelen worden extra belangrijk voor Veldt. De renner is namelijk ook nog in de race voor olympische kwalificatie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tim aan!