Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Havenga stelt dat waterpolovrouwen van zichzelf hebben verloren

Havenga stelt dat waterpolovrouwen van zichzelf hebben verloren

Coaching RoadToRio

Cheer!

GOUDA - Bondscoach Arno Havenga moest zaterdag na de nederlaag tegen Spanje (10-7) concluderen dat de waterpolovrouwen bij het Olympisch Kwalificatietoernooi niet goed genoeg waren om zich te plaatsen voor Rio.

Deel dit artikel op social media

"We hebben geen goed toernooi gespeeld", aldus een realistische Havenga tegen de NOS. "Ik denk dat we veel beter kunnen, maar op de een of andere manier hebben we dat deze week niet kunnen laten zien."

Oranje en Spanje speelden in Gouda een rechtstreeks duel om een olympisch ticket. De olympisch kampioen van 2008 kwam een slechte start (4-1 achterstand na de eerste periode) nooit meer te boven, waardoor het voor de tweede keer op rij niet actief zal zijn op de Spelen.

"Ik heb heel weinig gezegd in de kleedkamer", zei Havenga. "Ik denk dat ze er allemaal goed ziek van zijn. We hebben vandaag van onszelf verloren."

Smit

Aanvoerder Yasemin Smit sloot zich aan bij de woorden van haar coach. "We waren gewoon niet goed genoeg vandaag. We hebben vanaf het begin achter de feiten aangelopen."

"Ik had een goed gevoel bij deze ploeg, dacht voor deze wedstrijd echt dat we de Spelen gingen halen. Het is heel zuur dat het niet gelukt is, want er zit meer in deze ploeg dan dat we hebben laten zien deze week."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke, Nomi, Yasemin, Sabrina, Vivian, Marloes, Laura, Debby, Maud, Leonie, Isabella, Dagmar, Amarens en Arno aan!