Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handboogschutter Van der Ven wil nu wel olympische medaille

Handboogschutter Van der Ven wil nu wel olympische medaille

RoadToRio

Cheer!

SCHAIJK - Handboogschutter Rick van der Ven baarde in 2012 opzien. Tijdens de Olympische Spelen in Londen werd hij uit het niets vierde. De Nederlandse sportliefhebber zat op het puntje van de stoel, Van der Ven maakte indruk op het allerhoogste niveau.

Deel dit artikel op social media

Nu is hij even terug op het oude nest. In het Brabantse Schaijk. Bij de lokale vereniging begon hij ooit als achtjarige met handboogschieten en nu richt hij vanuit daar zijn pijlen op het Turkse Ankara. Daar beginnen donderdag de WK indoor.

Grootheid binnen kleine sport

De nummer drie van de wereld, die tot voor kort de ranglijst zelfs aanvoerde, wil in 2016 uiteraard weer goed presteren op de Spelen. Maar nuchter als hij is, wil de 24-jarige schutter in eerste instantie niet verder kijken dan de WK indoor in Turkije. "Dat is altijd een van de laatste wedstrijden van het indoorseizoen. Dat is voor mij altijd wel een doel, om daar goed te presteren." Goed presteren betekent minimaal een medaille.

"Goud halen kan"

Maar het outdoorseizoen, en dan met name Rio, spookt toch ook al door zijn hoofd. Waar Van der Ven in Londen nog de enige Nederlandse deelnemer was, krijgt hij in Brazilië gezelschap van twee landgenoten. "We hebben op de laatste WK een extra plek gehaald voor Nederland in Rio. Dat betekent dat we met drie spelers mogen meedoen aan de teamwedstrijd in Rio. Maar dat houdt ook in dat er drie schutters aan de individuele competitie deel zullen nemen." Later in het jaar volgt een interne selectie om aan te wijzen wie die schutters zullen zijn.

"Of we goud kunnen halen in Rio? Het kan altijd. Of we het ook gaan doen, is afwachten."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rick aan!