Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters Oranje sluiten OKT af in stijl

Handbalsters Oranje sluiten OKT af in stijl

RoadToRio

Cheer!

METZ - Een dag na zich voor het eerst voor de Spelen te hebben geplaatst, hebben de handbalsters van Oranje het olympisch kwalificatietoernooi in Metz in stijl afgesloten. De ploeg van bondscoach Henk Groener overklaste Tunesië met 46-20. 

Deel dit artikel op social media

Zoals verwacht was Tunesië, dat op zijn beste WK (1975) twaalfde werd, een maat te klein voor Oranje, dat vorig jaar in Denemarken goed was voor WK-zilver. 

Op 10 oktober 2014 was Nederland in het vorige onderlinge treffen, een oefenduel in Tunesië, met 32-26 nog mild geweest. Nu was het gat halverwege al zeventien punten (27-10) en liep Oranje, dat zich soms frivoliteiten kon permitteren, na de pauze met speels gemak verder uit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Kelly, Sanne, Sanne, Marieke, Tess, Yvette, Lois, Anouk, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Angela, Lynn, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Estavana aan!