Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters ondanks verlies tegen Spanje nog op koers voor EK-ticket

Handbalsters ondanks verlies tegen Spanje nog op koers voor EK-ticket

RoadToRio

Cheer!

De Nederlandse handbalsters hebben zaterdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje verloren. In Léon vloog de thuisploeg uit de startblokken, waarna Nederland in een betere tweede helft niet meer genoeg terrein kon goedmaken. Het werd 32-29 in het voordeel van Spanje.

Deel dit artikel op social media

Nederland staat ondanks de nederlaag nog altijd bovenaan in de kwalificatiegroep voor het EK in 2016. De nummers één en twee in de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Zweden.

Het verlies is wel een domper in aanloop naar het olympisch kwalificatietoernooi in Metz van aankomend weekend, waar Nederland zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen kan afdwingen.

De ploeg van bondscoach Henk Groener won eerder deze week nog de thuiswedstrijd tegen Spanje, maar speelde in Léon een onthutsend slechte eerste helft. Aan Nederlandse zijde lukte bar weinig, mede dankzij keepster Silvia Navarro.

Spanje sneed juist door de Nederlandse verdediging heen en scoorde er lustig op los, keeperswissels ten spijt. Zo stond Nederland halverwege 20-11 achter.

In de tweede helft kwam Nederland, mede dankzij Yvette Broch, sterk terug. Spanje schrok echter op tijd wakker en hield de voorsprong vast.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Kelly, Esther, Sanne, Isabelle, Sanne, Marieke, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Anouk, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Annick, Angela, Inger, Lynn, Myrthe, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy, Estavana en Maxime aan!