Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Giri laat Nakamura ontsnappen

Giri laat Nakamura ontsnappen

Cheer!

MOSKOU - Anish Giri heeft in de elfde ronde van het kandidatentoernooi opnieuw met remise genoegen moeten nemen. In de slotfase van zijn partij tegen Hikaru Nakamura maakte hij een vreselijke fout,  waarmee hij zijn gewonnen stelling om zeep hielp.

Deel dit artikel op social media

Giri had de verdediging 51..Tg5 tegen de penning over de g-lijn helemaal over het hoofd gezien. In plaats van 50.Pxg7? had hij dan ook 50.Te5! moeten doen. Dan had hij de d-pion gewonnen met een technisch gewonnen stelling tot gevolg. Giri dacht dat zwart na 50.Pxg7 Tf4 had moeten doen."Dan had ik met 51.De5 Dxg7 52.Tg3 Tg4 53.e7 de partij wel in mijn voordeel beslist", aldus Giri.

Dit is verschrikkelijk jammer", zei grootmeester Erwin l'Ami. "Het was, tot die fout van Giri, genieten! Hij speelde Nakamura helemaal zoek. Negen van de tien keer wint hij zo'n stelling, maar uitgerekend vandaag dus niet."

Niet aangeslagen

Giri maakte op de persconferentie na afloop geen aangeslagen indruk. "Het is natuurlijk vervelend, al die gemiste kansen, maar het kan nog steeds", stelde de Nederlander.

Ook op de andere borden gebeurde van alles. Viswanatan Anand bleek over buitengewone veerkracht te beschikken door koploper Sergei Karjakin diens eerste nederlaag toe te brengen. Anand had woensdag verloren van Fabiano Caruana.

Twee koplopers

Anand achterhaalde zo Caruana aan de kop. Caruana kwam tegen Veselin Topalov niet verder dan remise ondanks een kwaliteit meer in het eindspel. De Amerikaan kon op vele manieren winnen, maar koos net een variant die Topalov een gevaarlijke aanval gaf.

Levon Aronian ging tegen Peter Svidler te ver in zijn pogingen om te winnen en verloor zelfs nog. De Armeniër staat samen met Giri en Svidler op 50 procent.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!