Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Giri krijgt ook Svidler niet omver

Giri krijgt ook Svidler niet omver

Cheer!

MOSKOU - Het eentonige verhaal van Ansih Giri tijdens het kandidatentoernooi kreeg in de twaalfde ronde een nieuw hoofdstuk. Tegen Peter Svidler was de grootmeester uit Den Haag opnieuw dichtbij de winst maar opnieuw slaagde hij er niet in de vis op het droge te krijgen. Tegen Svidler was het overigens nergens duidelijk gewonnen.

Deel dit artikel op social media

Maar het was Giri die met zwart te partij 'maakte' en met een pion meer aan het eindspel met vier torens begon. Svidler verdedigde zich daarin echter goed en de remise was en bleef het hoogst haalbare voor Giri.

"Het is nu in principe wel over", zei de Nederlandse grootmeester Erwin l'Ami na afloop. "De tiebreak regels zijn niet in het voordeel van Giri."

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!