Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen kwartfinale Piek en Muskens op All England

Geen kwartfinale Piek en Muskens op All England

RoadToRio

Cheer!

BIRMINGHAM - Selena Piek en Eefje Muskens zijn er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken van de Yonex All England Open, een Super Serie Premier toernooi. Het Nederlandse badmintonduo verloor donderdag in de achtste finales van het Koreaanse koppel Ye Na Chang en So Hee Lee, de huidige nummer zeven op de wereldranglijst.

De Koreaanse dames waren na hun verlies van Piek en Muskens in januari in India uit op revanche. Toen wisten de Nederlandse meiden nog met grote overmacht te winnen, maar nu waren de rollen omgedraaid. In de eerste game kwamen Piek en Muskens er niet aan te pas en met 21-9 ging deze game naar de Koreanen. In de tweede game leken de Nederlandse dames terug in de wedstrijd te komen, maar na een 5-2 voorsprong voor Piek en Muskens, maakten de Koreanen zeven punten op rij en de daarmee verkregen voorsprong gaven ze de rest van de game niet meer uit handen. Zo was na 45 minuten de spelen de nederlaag voor de Nederlanders een feit.

Eefje: “Het was een prima wedstrijd van onze kant, alleen maakten wij net wat eerder de foutjes. We hielden ons aan de taktiek, deden het juiste, maar helaas pakte dit niet altijd goed uit. We zijn tevreden met ons spel, alleen waren zij vandaag de betere.”

Selena: “We hebben verloren van betere tegenstanders vandaag. Zelf speelden we een prima pot, maar konden de rally’s niet winnend afsluiten. Soms moet je je tegenstanders die credits geven, en vandaag was zo’n dag…”

Volgende week reizen Muskens en Piek af naar Zwitserland voor de Swiss Open, een Grand Prix Gold toernooi waar ze als de nummer twee van de plaatsingslijst van start gaan.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Selena en Eefje aan!