Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Extra individuele startplaats voor Nederlandse para-dressuurruiters

Extra individuele startplaats voor Nederlandse para-dressuurruiters

Paralympisch

Cheer!

ERMELO (KNHS) – De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat, op grond van de Wereldranglijst, Nederland een extra startplaats heeft bemachtigd voor de Paralympische Spelen van 7 t/m 18 september in Rio de Janeiro. In totaal reizen vijf para-dressuurruiters af naar Brazilië, waarvan vier combinaties deel uitmaken van het landenteam en de vijfde ruiter uitsluitend individueel aan start komt.

Deel dit artikel op social media

“Dit betekent automatisch dat we meer individuele medaillekansen hebben,” reageert technisch directeur Maarten van der Heijden. Momenteel begeleidt bondscoach Joyce Heuitink diverse kaderleden op de internationale para-dressuurwedstrijd in Doha. “Ik kan niet wachten om het mooie nieuws aan ze te vertellen.” De extra combinatie is eveneens reserve voor het team.

Een kleine maand na aanvang van de Olympische Spelen, starten de Paralympische Zomerspelen. Van 7 t/m 18 september 2016 strijden topsporters met een fysieke beperking om het paralympische eremetaal. Deze worden uitgereikt aan de kampioenen in 23 verschillende sporten. De para-dressuurwedstrijden vinden plaats van zondag 11 tot en met vrijdag 16 september.

Tijdens de Paralympische Spelen worden para-dressuurwedstrijden verreden. Dressuur is het enige paardensportonderdeel tijdens de Paralympische Spelen. De Para-dressuur kent de volgende Grades; IA, IB, II, III, IV. In Grade IA en IB komen de sporters uit met de zwaarste handicaps/beperkingen. Sporters in Grade IV hebben lichte beperkingen, die soms voor een buitenstaander haast niet zichtbaar zijn. De laatste Paralympische Spelen werden gehouden in 2012 in Londen gehouden. Frank Hosmar won hier met het paard Alphaville N.O.P. voor Nederland twee keer brons in Grade IV.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank, Gert, Ilona, Lotte, Nicole, Sanne, Demi, Sabine, Joyce en Rixt aan!