Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eventingruiters van start in Nations Cup

Eventingruiters van start in Nations Cup

RoadToRio

Cheer!

ERMELO – In het Franse Fontainebleau wordt komende week de eerste wedstrijd in de serie van de FEI Nations Cup voor eventingruiters verreden. De wedstrijd in Frankrijk is door de KNHS en bondscoach Martin Lips ook aangewezen als de eerste observatie wedstrijd richting de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Nederland eindigde vorig jaar als vijfde in de prestigieuze FEI Nations Cup competitie die bestaat uit een serie van negen landenwedstrijden. Net als in voorgaande edities wordt de laatste wedstrijd uit de reeks verreden in Boekelo.

Na Fontainebleau staan als observatiewedstrijden nog Badminton (5-8 mei), Saumur (19-22 mei) en Luhmühlen (16-19 juni) op het programma.

Bondscoach Lips: “richting Rio hebben we voor alle ruiters individuele programma’s opgesteld. We zijn uiteraard heel zuinig op onze paarden en zullen ze selectief inzetten. Het is zeker niet zo dat alle Olympische kandidaten op alle observatie wedstrijden rijden.”

Van de Olympische longlist verschijnen in Frankrijk aan de start: Merel Blom met Rumour has It N.O.P., Tim Lips met Concrex Bayro N.O.P., Alice Naber met Coral Estate Harry Belafonte en Elaine Pen met Vira N.O.P.. In principe zijn dit ook de vier combinaties die deze wedstrijd in het landenteam van bondscoach Lips zitten. De definitieve keus voor het team zal echter pas woensdag worden gemaakt.

Op woensdag staat voor de deelnemers in Fontainebleau de eerste veterinaire keuring op het programma, donderdag en vrijdag wordt er dressuur gereden, zaterdag de cross country en op zondag de tweede veterinaire keuring en het afsluitende springen.

De FEI Nations Cup eventing wordt verreden over onderstaande wedstrijden:

CICO 3* Fontainebleau (FRA) 23 - 25 maart 2016
CICO 3* Ballindenisk (IRL) 22 - 24 april 2016
CICO 3* Houghton Hall (GBR) 26 - 29 mei 2016
CICO 3* Strzegom (POL) 24 - 26 juni 2016
CICO 3* The Plains (USA) 08 - 10 juli 2016
CICO 3* Aachen (GER) 14 - 17 juli 2016
CICO 3* Vairano (ITA) 16 - 18 september 2016
CICO 3* Waregem (BEL) 22 - 25 september 2016
CCIO 3* Boekelo (NED) 06 - 09 oktober 2016

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Theo, Elaine, Merel, Tim, Andrew, Martin en Alice aan!