Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eerste nederlaag tafeltennissters bij WK teams

Eerste nederlaag tafeltennissters bij WK teams

RoadToRio

Cheer!

KUALA LUMPUR - De Nederlandse tafeltennisvrouwen zijn bij de WK voor landenploegen in Kuala Lumpur tegen hun eerste nederlaag aangelopen. Na drie zeges op rij liet Oranje zich in de vierde groepswedstrijd verrassen door Frankrijk: 2-3.

Deel dit artikel op social media

Nederland, als derde geplaatst in de Maleisische hoofdstad, trad aan zonder kopvrouw Li Jiao en dat brak de ploeg op tegen het veel lager ingeschaalde Franse team. Li Jie zette haar ploeg nog op 1-0 en won ook haar andere partij, maar Britt Eerland verloor haar beide wedstrijden in vijf games en ook Elena Timina ging in vijven onderuit.

Singapore won met 3-1 van Polen en gaat daardoor ongeslagen aan de leiding in groep C. Nederland zal in het afsluitende groepswedstrijd van de als vijfde geplaatste koploper moeten winnen om zich als poulewinnaar rechtstreeks voor de kwartfinales te kwalificeren. De nummer twee en drie wacht een tussenronde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jie, Britt en Jiao aan!