Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Den Haag wordt in 2018 Champs-Elysées van Volvo Ocean Race

Den Haag wordt in 2018 Champs-Elysées van Volvo Ocean Race

Cheer!

DEN HAAG - De Volvo Ocean Race van 2018 eindigt in Den Haag. Dat bevestigt racedirecteur Tom Touber tegenover de NOS. "Na het succes van de Haagse pitstop in 2015 hadden we gehoopt de Volvo Ocean Race opnieuw naar Nederland te kunnen halen. Maar dat Den Haag in de volgende editie al de officiële finishplaats wordt, had niemand durven dromen."

Deel dit artikel op social media

In juni 2015 organiseerde Den Haag een evenement rondom een bliksembezoek van de oceaanzeilers. Daar kwamen zo’n 150.000 bezoekers op af. Volgens Touber is het uniek dat de Zweedse sponsor de plaats van de ontknoping uitbesteedt aan een ander land.

"De positieve ambiance in Den Haag heeft grote indruk gemaakt bij de organisatie", aldus Touber. "Er was misschien vijf procent kans dat de Zweden het eindstation uit handen zouden geven. Die kleine kans heeft Den Haag gepakt."

Hoofdprijs

De Nederlandse racedirecteur vindt dat Den Haag de hoofdprijs heeft binnengehaald. "Stel je voor: de komende Volvo Ocean Race wordt hier in Nederland beslist. Mooier kan het niet. De Champs-Élysées van het oceaanzeilen ligt hier straks gewoon vlak voor onze kust."

De gemeente Den Haag publiceert vandaag haar plannen tijdens een persconferentie. Voor Touber is de presentatie ‘het laatste kunstje’ in zijn functie als racedirecteur. In januari van dit jaar kondigde hij zijn afscheid aan, om zich te kunnen richten op een Nederlandse campagne. De kans dat opnieuw een Nederlandse boot zal deelnemen is door het toewijzen van Den Haag flink toegenomen, denkt Touber: "Die Oranje-boot gaat er komen."

Alicante

De komende editie van de Volvo Ocean Race gaat in het najaar van 2017 van start in het Spaanse Alicante. Tot nu toe worden zes andere steden op de route genoemd: Kaapstad, Auckland, Newport, Lissabon, Cardiff en Gotenburg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!