Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Danny van Poppel debuteert in Nokere Koerse voor Team Sky

Danny van Poppel debuteert in Nokere Koerse voor Team Sky

RoadToRio

Cheer!

Danny van Poppel rijdt woensdag eindelijk zijn eerste koers in het shirt van Team Sky. De Nederlander, liep begin dit jaar een knieblessure op, maar is voldoende hersteld om te starten in Nokere Koerse.

Deel dit artikel op social media

"Ik ben er klaar voor, ik heb een paar goede trainingsweken achter de rug'', zegt de jongste van de broers Van Poppel op de website van zijn ploeg.

De 22-jarige sprinter, die deze winter overkwam van Trek, had eind januari willen debuteren voor Sky, maar knieproblemen verhinderden dat.

"Ik was zwaar teleurgesteld omdat ik er klaar voor was. De vorm was goed en wilde graag mijn nieuwe ploeg laten zien wat ik waard ben.''

De zoon van oud-coureur Jean-Paul van Poppel moest rust houden. "Dat was zwaar. Ik was zo blij toen ik weer kon gaan trainen, maar het bleef moeilijk om wedstrijden op tv te zien.''

Van Poppel begint met beperkte ambities aan zijn eerste koers van dit jaar. "Ik wil pijnvrij de finish halen, dat is nu mijn eerste doel. Ik zou me echt willen laten gelden in de klassiekers, maar ik denk dat ik daarvoor nog een jaar moet wachten.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!