Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Concurrente Bouwmeester keert terug in zeilboot

Concurrente Bouwmeester keert terug in zeilboot

RoadToRio

Cheer!

PAPENDAL - Zeilster Xu Lijia stapt weer in de wedstrijdboot. En dat is slecht nieuws voor Marit Bouwmeester, want de Chinese is de regerend olympisch kampioene in de Lasar Radial-klasse en troefde de Friezin op de Spelen van 2012 af.

Deel dit artikel op social media

De 28-jarige Xu, die in 2008 in Peking brons won, stopte na de Spelen van 2012 en ging studeren in Engeland. Geheel onverwacht heeft ze nu haar rentree aangekondigd.

"De Olympische Spelen in Rio worden een nieuw begin van mijn zeilleven", zei Xu tegenover persbureau Reuters. "Ik ga in Rio voor een medaille." China heeft een startbewijs in de Laser Radial-klasse, maar of Xu de boot in Rio mag varen, is nog niet bekend.

Bouwmeester veroverde afgelopen vrijdag voor de kust van Gran Canaria de Europese titel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!