Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bos had op meer gehoopt bij de sprint

Bos had op meer gehoopt bij de sprint

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Theo Bos verraste woensdag nog op de WK baanwielrennen met een zilveren plak op de kilometer. Donderdag ging het hem minder voor de wind: op de sprint sneuvelde hij in de eerste ronde. De Australiër Matthew Glaetzer gaf hem geen schijn van kans.

Deel dit artikel op social media

"Ik probeerde hard te starten zodat hij een beetje verrast zou worden", sprak Bos na zijn uitschakeling. "Alleen, hij is ook niet gek. Hij ging tempo rijden onderin en ik kwam er niet meer langs."

Bos trof de sterke Glaetzer nadat hij zich in de kwalificatie als langzaamste voor de eerste ronde had geplaatst. "Het was eigenlijk waardeloos. Het voelde ook niet super. Ik merkte bij het aangaan dat er geen punch achter zat", aldus de wereldkampioen van 2004, 2006 en 2007 op de sprint.

Tempobeul

"Ik ben meer een tempobeul dan een exclusieve sprinter", analyseerde Bos. "Ik was altijd al een sprinter die het van de inhoud moet hebben."

Toch was Bos niet helemaal ontevreden. "Als ik een net iets snellere kwalificatie rijd, zit je toch iets beter in het toernooi. Ik had wel op meer gehoopt, de kwartfinales waren mijn doelstelling. Maar daarvoor reed ik vandaag niet goed genoeg."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Theo aan!