Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boksers zonder hoofdbescherming op Spelen

Boksers zonder hoofdbescherming op Spelen

RoadToRio

Cheer!

PAPENDAL - Mannelijke boksers hoeven op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro geen hoofdbescherming te dragen. Voor vrouwen blijft de bescherming voorlopig wel verplicht. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) beslist. 

Deel dit artikel op social media

Hoofdbescherming is sinds 1984 voor alle boksers verplicht op de Olympische Spelen. De internationale boksfederatie veranderde de regels voor amateurs drie jaar geleden al en het IOC volgt die beslissing nu. "De federatie heeft met medische en technische gegevens aangetoond dat boksers minder kans hebben om een hersenschudding op te lopen wanneer ze geen bescherming dragen", laat het IOC weten.

De regel geldt echter nog niet voor vrouwen. Er zouden te weinig gegevens beschikbaar zijn over de gevolgen van boksen zonder hoofdbescherming in vrouwelijke competities.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Peter aan!